scooterverzekering
Home Scooterverzekering

Scooterverzekering afsluiten

Voor scooters(bromfietsen) en snorfietsen
 • Vergelijk producten van 80 verzekeraars
 • Vind altijd een scherpe premie
 • WA, beperkt casco en volledig casco
 • Ook voor aanvullende verzekeringen
Makkelijk vergelijken en direct verzekeren Deskundig en onafhankelijk advies
Reaal
Voogd en Voogd
VKG
Unigarant
SAA
Nationale Nederlanden
Scooterverzekering

Over de scooterverzekering

Deze scooterverzekering dekt schade die met of aan een bromfiets (scooter) of snorfiets wordt toegebracht. Onderscheid wordt gemaakt tussen de cascodekking voor schade aan of verlies van de brom- of snorfiets zelf, en de (verplichte) WA-dekking voor schade toegebracht aan derden.

Indien u bij ons de premie voor uw bromfietsverzekering berekent, vergelijken wij automatisch meerdere verzekeringen voor u. Door het vergelijken van de premie & de polisvoorwaarden van alle verzekeraars kunt u zelf de beste of goedkoopste scooter verzekering online afsluiten. U kunt hier ook terecht voor het verzekeren van uw quad of trike. Mocht u alsnog twijfelen over de juiste brommerverzekering, dan is het mogelijk om direct deskundig advies te krijgen van ons team assurantieadviseurs op 070-3691014 of klik hier voor meer informatie.

Dekking

Wat dekt een scooterverzekering?

Een nieuwe scooter / bromfiets is iets om trots op te zijn en wilt u natuurlijk verzekeren tegen risico’s. Omdat het verzekeren van uw scooter / bromfiets iets is dat u met zorg wilt doen en de premieverschillen tussen de verschillende bromfietsverzekeraars groot zijn, biedt VDK Assurantiën de mogelijkheid om direct en zeer gemakkelijk de premies van een aantal verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken.

Deze verzekering dekt schade die met of aan een bromfiets (scooter) of snorfiets wordt toegebracht. Onderscheid wordt gemaakt tussen de cascodekking voor schade aan of verlies van de brom- of snorfiets zelf, en de (verplichte) WA-dekking voor schade toegebracht aan derden.

Indien u bij ons de premie voor uw bromfietsverzekering berekent, vergelijken wij automatisch meerdere verzekeringen voor u. Door het vergelijken van de premie & de polisvoorwaarden van alle verzekeraars kunt u zelf de beste of goedkoopste scooter verzekering online afsluiten. Mocht u alsnog twijfelen over de juiste brommerverzekering, dan is het mogelijk om direct deskundig advies te krijgen van ons team assurantieadviseurs op 070-3691014.

Er zijn drie verzekeringsmogelijkheden voor uw scooter / bromfiets:

 • WA (wettelijke aansprakelijkheid): De wet verplicht iedereen die op een bromfiets rijdt zich te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid. De WA-dekking omvat schade die u een ander toebrengt tot € 1.000.000,-. De premie voor WA is afhankelijk van uw leeftijd en uw postcode.
  Diefstal: Deze verzekering biedt dekking voor schade ten gevolge van diefstal of pogingen daartoe en joyriding. De diefstalpremies zijn gebaseerd op de nieuwwaarde van uw brom- of snorfiets en uw postcode. U kunt deze dekking alleen sluiten in combinatie met WA. Let op: uw brom- of snorfiets moet, naast het standaardslot, altijd op slot worden gezet met minimaal een ‘categorie 3’ ART goedgekeurd veiligheidsslot (verschillend per verzekeraar). Welke sloten dit zijn, is bekend bij uw bromfietsdealer of kijk op www.stichtingart.nl.
 • WA met beperkt casco (ook wel mini-casco, WA Extra of WA plus): Naast de dekking van de WA verzekering bent u hiermee ook verzekerd voor schade aan uw eigen motor. U bent verzekerd tegen: brand, diefstal, explosie, bliksem, storm, overstromingen een botsing met vogels of wild.
 • WA met volledig casco (ook wel all-risk of aanrijding): Dit is de meest complete scooterverzekering. Hiermee bent u namelijk, naast de beperkt casco dekking, ook gedekt tegen schade aan uw eigen motor die is ontstaan door bijvoorbeeld botsen, omslaan, slippen, van de weg of te water raken.

Daarnaast kunt u kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

 • Ongevallen opzittendenverzekering: Deze biedt, ongeacht de schuldvraag, recht op een uitkering aan alle inzittenden, inclusief de bestuurder. De uitkering vindt plaats na overlijden of bij blijvende invaliditeit. De dekking is ook van kracht tijdens het tanken of een noodreparatie langs de weg.
 • Verhaalsrechtsbijstand: Het verhalen van schade op een tegenpartij is een lang en ingewikkeld traject. U heeft een lange adem en verstand van juridische zaken nodig om tot een goed resultaat te komen. Met de Verhaalsservice wordt al dit werk u uit handen genomen. Deze verzekering biedt dekking voor het verhalen van materiële schade, ontstaan bij een verkeersongeval. Denk hierbij niet alleen aan het verhalen van de schade aan uw scooter / bromfiets, maar ook aan het verhalen van bijvoorbeeld gemaakte huurkosten voor vervangend vervoer en de waardevermindering van uw scooter / bromfiets als gevolg van de schade.
Een adviseur spreken?
VDK Assurantiën © 2024 | AFM nummer: 12045694 | KVK nummer: 71143246