bestelautoverzekering
Home Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering afsluiten

Verzekerd op weg
  • Vergelijk producten van 80 verzekeraars
  • Vind altijd een scherpe premie
  • WA, beperkt casco en volledig casco
  • Ook voor aanvullende verzekeringen
Makkelijk vergelijken en direct verzekeren Deskundig en onafhankelijk advies
Reaal
Voogd en Voogd
VKG
Unigarant
SAA
Nationale Nederlanden
Bestelautoverzekering

Een bestelautoverzekering afsluiten bij VDK Assurantiën

Indien u bij ons de premie voor uw bestelautoverzekering berekent, vergelijken wij automatisch ruim 50 producten van autoverzekeraars. Door vergelijking van de premie & de polisvoorwaarden van alle verzekeraars kunt u voor uzelf altijd de beste bestelautoverzekering selecteren.

Rijdt u schadevrij? Dan belonen we dat. De no-claimkorting kan oplopen tot maar liefst 80%. Heeft u al schadevrije jaren opgebouwd met uw vorige autoverzekering dan nemen wij deze over na ontvangst van een geldige royementsverklaring.

Dekking

Over de bestelautoverzekering

Indien u bij ons de premie voor uw bestelautoverzekering berekent, vergelijken wij automatisch ruim 50 producten van autoverzekeraars. Door vergelijking van de premie & de polisvoorwaarden van alle verzekeraars kunt u voor uzelf altijd de beste bestelautoverzekering selecteren.

Rijdt u schadevrij? Dan belonen we dat. De no-claimkorting kan oplopen tot maar liefst 80%. Heeft u al schadevrije jaren opgebouwd met uw vorige autoverzekering dan nemen wij deze over na ontvangst van een geldige royementsverklaring. Mocht u alsnog twijfelen over de juiste verzekering, dan is het mogelijk om direct deskundig advies te krijgen van ons team assurantieadviseurs.

Er zijn 3 verzekeringsmogelijkheden voor uw bestelauto:

WA (wettelijke aansprakelijkheid, is verplicht): Elke automobilist is volgens de wet verplicht zich te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid (WA). De schade, zowel materieel als lichamelijk, toegebracht door of met uw bestelauto is verzekerd tot een bedrag van € 2.500.000,- per schadegebeurtenis

WA met beperkt casco (ook wel mini-casco, WA Extra of WA plus): Naast de dekking van de WA verzekering bent u hiermee ook verzekerd voor schade aan uw eigen bestelauto. U bent verzekerd tegen: brand, diefstal, explosie, bliksem, storm, overstroming, ruitbreuk en een botsing met vogels of wild.

WA met volledig casco (ook wel all-risk): Dit is de meest complete autoverzekering. Hiermee bent u namelijk, naast de beperkt casco dekking, ook gedekt tegen schade aan uw eigen auto die is ontstaan door bijvoorbeeld botsen, omslaan, slippen, van de weg of te water raken. Wordt de bestelauto binnen 1 jaar gestolen of total loss verklaard, dan ontvangt u de nieuwwaarde. Hierna zal er (afhankelijk van de verzekeraar) een afschrijving plaatsvinden. Deze dekking is vooral aan te raden als u een (redelijk) nieuwe bestelauto heeft.

Daarnaast kunt u kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:
Ongevallen inzittendenverzekering: Deze biedt, ongeacht de schuldvraag, recht op een uitkering aan alle inzittenden, inclusief de bestuurder. De uitkering vindt plaats na overlijden of bij blijvende invaliditeit. De dekking is ook van kracht tijdens het tanken of een noodreparatie langs de weg.

Schade inzittendenverzekering: Deze dekking geeft recht op vergoeding van de werkelijk geleden schade na een ongeval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld smartengeld in geval van blijvende invaliditeit of overlijden, maar ook aan de vergoeding van spullen die ten tijde van het ongeval in de bestelauto lagen en beschadigd zijn geraakt (puur particuliere goederen).

Rechtsbijstand bestelauto: Bij ongelukken is de schuldvraag niet altijd even makkelijk te beantwoorden. U kunt dan wel eens heel lang moeten wachten op de vergoeding van de schade die u heeft geleden. Of u veroorzaakt een ongeluk met dodelijke afloop en wordt daarvoor strafrechtelijk vervolgd. Hierbij komt juridische hulp natuurlijk goed van pas! Tevens is het verhalen van materiële schade, letselschade, smartengeld en inkomstenderving gedekt.

Verhaalsrechtsbijstand: Geen behoefte aan een uitgebreide rechtsbijstand verzekering? U kunt ook kiezen voor alleen Verhaalsservice. Het verhalen van schade op een tegenpartij is een lang en ingewikkeld traject. U heeft een lange adem en verstand van juridische zaken nodig om tot een goed resultaat te komen. Met de Verhaalsservice wordt al dit werk u uit handen genomen. Deze verzekering biedt dekking voor het verhalen van materiële schade, ontstaan bij een verkeersongeval. Denk hierbij niet alleen aan het verhalen van de schade aan uw bestelauto, maar ook aan het verhalen van bijvoorbeeld gemaakte huurkosten voor vervangend vervoer en de waardevermindering van uw bestelauto als gevolg van de schade.

No-claimbeschermer (niet bij alle maatschappijen mogelijk): U mag hiermee per verzekeringsjaar één schade claimen zonder dat dit de opbouw van uw korting beïnvloedt.

Pechhulp: Wanneer uw voertuig binnen het gekozen verzekeringsgebied tot stilstand komt of niet meer kan worden gestart als gevolg van een mechanische of elektronische storing, diefstal of van buiten komend onheil (aanrijding o.i.d.), geeft deze verzekering recht op professionele hulp terplekke.

Een adviseur spreken?
VDK Assurantiën © 2024 | AFM nummer: 12045694 | KVK nummer: 71143246