oldtimerverzekering
Home Oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering

Verzekerd op de weg met uw oldtimer
 • Vergelijk producten van 10 verzekeraars
 • Vind altijd een scherpe premie
 • WA, beperkt casco en volledig casco
 • Ook voor aanvullende verzekeringen
Makkelijk vergelijken en direct verzekeren Deskundig en onafhankelijk advies
Reaal
Voogd en Voogd
VKG
Unigarant
SAA
Nationale Nederlanden
Oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering vergelijken

Indien u bij ons de premie voor uw oldtimerverzekering berekent, vergelijken wij automatisch ruim 10 producten van oldtimerverzekeraars. Door vergelijking van de premie & de polisvoorwaarden van alle verzekeraars kunt u voor uzelf altijd de beste klassiekerverzekering selecteren en direct uw oldtimer verzekeren.

Mocht u alsnog twijfelen over de juiste verzekering, dan is het mogelijk om direct deskundig advies te krijgen van ons team assurantieadviseurs op 070-3691014 of klik hier voor meer informatie.

Oldtimerverzekering

Welke soorten verzekeringen zijn er voor een oldtimer?

Indien u bij ons de premie voor uw oldtimer verzekering berekent, vergelijken wij automatisch ruim 10 oldtimerverzekeringen. Door vergelijking van de premie & de polisvoorwaarden van alle verzekeraars kunt u voor uzelf altijd de beste oldtimerverzekering selecteren. Mocht u alsnog twijfelen over de juiste verzekering, dan is het mogelijk om direct deskundig advies te krijgen van ons team assurantieadviseurs.

Als liefhebber is het vanzelfsprekend van groot belang dat uw oldtimer goed is verzekerd. Want, al rijdt u nog zo voorzichtig, ook klassiekers staan bloot aan de risico’s van het drukke verkeer. U kunt uw auto als oldtimer verzekeren indien er maximaal 10.000 km per jaar wordt gereden. Ook moet u voor een klassieker verzekering beschikken over een ander op naam gesteld motorvoertuig voor dagelijks gebruik.

Er zijn drie verzekeringsmogelijkheden voor uw oldtimer:

 • WA (wettelijke aansprakelijkheid): WA is de basis van de klassieker verzekering, die wettelijk verplicht wordt door de overheid. De schade, die u met uw oldtimer aan anderen veroorzaakt en waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, wordt vergoed. Dit geldt niet voor de schade, die door uw schuld aan uw oldtimer is veroorzaakt of door schade waarvan geen tegenpartij (bekend) is.
 • WA met beperkt casco (ook wel mini-casco, WA Extra of WA plus): Naast de dekking van de WA verzekering bent u hiermee ook verzekerd voor schade aan uw eigen auto. U bent verzekerd tegen: brand, diefstal, explosie, bliksem, storm, overstroming, ruitbreuk en een botsing met vogels of wild. Beperkt cascodekking wordt standaard berekend op basis van taxatie vooraf.
 • WA met volledig casco (All risk): All risk is WA met daarbij de verzekering tegen schade door brand, (poging tot) diefstal, storm, vandalisme, etc. Ook de schade, die door uw schuld aan uw oldtimer is veroorzaakt, wordt vergoed. Volledig cascodekking wordt standaard berekend op basis van taxatie vooraf.

Daarnaast kunt u kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

 • Ongevallen inzittendenverzekering: Deze biedt, ongeacht de schuldvraag, recht op een uitkering aan alle inzittenden, inclusief de bestuurder. De uitkering vindt plaats na overlijden of bij blijvende invaliditeit. De dekking is ook van kracht tijdens het tanken of een noodreparatie langs de weg.
  Schade inzittendenverzekering: Deze dekking geeft recht op vergoeding van de werkelijk geleden schade na een ongeval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld smartengeld in geval van blijvende invaliditeit of overlijden, maar ook aan de vergoeding van spullen die ten tijde van het ongeval in de auto lagen en beschadigd zijn geraakt.
  Rechtsbijstand auto: Bij ongelukken is de schuldvraag niet altijd even makkelijk te beantwoorden. U kunt dan wel eens heel lang moeten wachten op de vergoeding van de schade die u heeft geleden. Of u veroorzaakt een ongeluk met dodelijke afloop en wordt daarvoor strafrechtelijk vervolgd. Hierbij komt juridische hulp natuurlijk goed van pas! Tevens is het verhalen van materiële schade, letselschade, smartengeld en inkomstenderving gedekt.
 • Verhaalsrechtsbijstand: Geen behoefte aan een uitgebreide rechtsbijstand verzekering? U kunt ook kiezen voor alleen Verhaalsservice: Het verhalen van schade op een tegenpartij is een lang en ingewikkeld traject. U heeft een lange adem en verstand van juridische zaken nodig om tot een goed resultaat te komen. Met de Verhaalsservice wordt al dit werk u uit handen genomen. Deze verzekering biedt dekking voor het verhalen van materiële schade, ontstaan bij een verkeersongeval. Denk hierbij niet alleen aan het verhalen van de schade aan uw auto, maar ook aan het verhalen van bijvoorbeeld gemaakte huurkosten voor vervangend vervoer en de waardevermindering van uw oldtimer als gevolg van de schade.
 • Hulpverlening Europa (niet bij alle verzekeraars): Wanneer de klassieker ook in het buitenland wordt gebruikt, kan het dekkingsgebied voor hulpverlening worden uitgebreid naar Europa. Hierbij geldt dan, ongeacht de waarde van de klassieker, een altijd-terughaal-garantie. De hulpverlening omvat o.a. de kosten van het huren van een vervangende auto, de kosten die de SOS International maakt voor het terughalen van de oldtimer of voor het achterlaten van de oldtimer in het buitenland en de door SOS International gemaakte kosten van verzending van onderdelen die nodig zijn voor het weer rijklaar maken van de klassieker. Deze dekking geldt, indien er sprake is van een gedekte gebeurtenis (o.a. brand, diefstal, een plotseling optreden defect (ook als gevolg van eigen gebrek), natuurrampen en het uitvallen van de verzekerde bestuurder buiten Nederland). De hulpverlening in het buitenland wordt verzorgd door de Europeesche Hulplijn.
Voordeel voor autorijders met negatieve schadevrije jaren

Malusregistratie

Als u door één of meerdere schades een malusregistratie heeft bij uw huidige verzekeraar, betaalt u vaak een torenhoge premie. Bij VDK Assurantiën kunt u behoorlijk besparen op uw autoverzekering!

Indien u een malus registratie heeft, is het vaak erg lastig of zelfs onmogelijk om een autoverzekering bij een andere verzekeraar aan te vragen. U betaalt dus een hoge premie bij uw huidige verzekeraar en een nieuwe verzekeraar wil u niet accepteren door de negatieve schadevrije jaren. VDK Assurantiën heeft uitstekende afspreken met een aantal verzekeraars voor autorijders met één of meerdere negatieve schadevrije jaren. Hierdoor kunt u vrijwel altijd besparen op uw autoverzekering! Maak snel de berekening en ontdek de besparing op uw autoverzekering.

Een adviseur spreken?
VDK Assurantiën © 2024 | AFM nummer: 12045694 | KVK nummer: 71143246