brand, lekkage, diefstal?

Een goede inboedelverzekering dekt het.

De inboedelverzekering vangt de financiële gevolgen op van het risico dat uw inboedel beschadigd raakt of zelfs geheel verloren gaat. Deze beschadiging kan bijvoorbeeld ontstaan door brand of lekkage. Ook in geval van diefstal dekt de inboedelverzekering uw verlies. Wij adviseren onze klanten te kiezen voor de meest uitgebreide dekking (ook van alle buitenkomende onheilen dekking of all risk genoemd). Indien u bij ons de premie voor uw inboedelverzekering berekent, vergelijken wij automatisch meerdere verzekeringen. Door vergelijking van de premie & de polisvoorwaarden van alle verzekeraars kunt u voor uzelf altijd de beste inboedelverzekering selecteren.

Inboedelverzekering dekking PDF Afdrukken E-mailadres
De inboedelverzekering vangt de financiële gevolgen op van het risico dat uw inboedel beschadigd raakt of zelfs geheel verloren gaat. Deze beschadiging kan bijvoorbeeld ontstaan door brand of lekkage. Ook in geval van diefstal dekt de inboedelverzekering uw verlies. Wij adviseren onze klanten te kiezen voor de meest uitgebreide dekking (ook wel alle van buitenkomende onheilen dekking of all risk). VDK assurantiën is gespecialiseerd in inboedelverzekeringen en kan u deskundig advies geven over de voor u beste inboedelverzekering.

Bij het afsluiten of wijzigen van een inboedelverzekering moet de waarde van de inboedel, het verzekerde bedrag, vastgesteld worden. Wij adviseren u het verzekerd bedrag van uw inboedelverzekering te bepalen aan de hand van een inboedelwaardemeter. Verzekeringsmaatschappijen, maar ook het Verbond van Verzekeraars, hebben hiervoor een speciale waardemeter ontwikkeld. Veel verzekeraars geven de garantie dat zij bij schade geen beroep doen op onderverzekering als het verzekerd bedrag aan de hand van de inboedelwaardemeter wordt vastgesteld. Er kunnen wel aanvullende verplichtingen gelden, bijvoorbeeld iedere vijf jaar de meter opnieuw invullen. Het is verstandig om tijdens de looptijd van de verzekering te controleren of het verzekerde bedrag nog voldoende is. Ook bij een verhuizing of een grote verbouwing is het goed om het verzekerde bedrag te controleren. De uitkering van het verzekerde bedrag wordt gedaan op basis van de nieuwwaarde van uw inboedel. Onder nieuwwaarde wordt verstaan het bedrag dat nodig is om inboedel van dezelfde kwaliteit en van dezelfde soort te kunnen kopen.

Als uw huis goed beveiligd is en u bent in het bezit van het Politiekeurmerk Veilig Wonen of een Borg Certificaat, dan krijgt u bij veel verzekeraars bovendien korting op uw inboedelpremie. Door uw huis te beveiligen geeft u inbrekers minder kans om uw woning binnen te dringen en het bespaart u dus ook op uw verzekeringen.

Bekijk hier de productwijzer van het Verbond van Verzekeraars

Hier kunt u de meeste polisvoorwaarden downloaden en inzien in Adobe PDF Formaat. Indien u niet in het bezit bent Adobe reader kunt u dat hier downloaden.

Verzekeringsadviseurs

Onderstaande adviseurs kunnen u persoonlijk te woord staan.

Siyar Zengin

Verzekeringsadviseur

Pravesh Lakshminarain

Desk accountmanager

Sristhi Kumar

Verzekeringsadviseur

Vraag offerte aan

    Premie berekenen?