Aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zonder opzet kunt u door een klein foutje een grote schade aanrichten. Als u daarvoor wettelijk aansprakelijk wordt gesteld is het een goede gedachte een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) vergoedt de schade die u onopzettelijk heeft veroorzaakt, maar waar u wel wettelijk aansprakelijk voor bent. Zowel lichamelijk letsel als schade aan andermans bezittingen zijn gedekt. Indien u bij ons de premie voor uw aansprakelijkheidsverzekering berekent, vergelijken wij automatisch meerdere verzekeringen. Door vergelijking van de premie & de polisvoorwaarden van alle verzekeraars kunt u voor uzelf altijd de beste aansprakelijkheidsverzekering selecteren.

Mocht u alsnog twijfelen over de juiste verzekering, dan is het mogelijk om direct deskundig advies te krijgen van ons team assurantieadviseurs op 070-3691014 of klik hier voor meer informatie.

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) vergoedt de schade die u onopzettelijk heeft veroorzaakt, maar waar u wel wettelijk aansprakelijk voor bent. Zowel lichamelijk letsel als schade aan andermans bezittingen zijn gedekt.

Deze verzekering biedt wereldwijde dekking indien door uw toedoen/schuld schade ontstaat bij of aan een ander persoon. U kunt hierbij denken aan:

  • Het per ongeluk omstoten van een dure vaas bij vrienden
  • Een aanrijding op de fiets met een andere fietser
  • Een mini Johan Cruijff die de bal niet in het doel, maar door de ruit van de buren trapt

Het zijn allemaal momenten waarbij u wettelijk aansprakelijk gesteld kunt worden. De AVP vergoedt in dergelijke gevallen de schade.

De premie is afhankelijk van de gezinssamenstelling, de hoogte van het verzekerd bedrag en de hoogte van het eigen risico. Om de verzekering toegankelijk te maken voor iedereen is de premie relatief laag. Opzet en geweld zijn uitgesloten.

Deze verzekering dient niet verward te worden met de Wettelijke Aansprakelijkheids (WA)-verzekering voor motorvoertuigen. Deze dekt de schade aan anderen door uw toedoen indien u schade veroorzaakt met bijvoorbeeld een auto, motor of brommer. Deze is wettelijk verplicht en valt onder een andere wet.

Hier kunt u de meeste polisvoorwaarden downloaden en inzien in Adobe PDF Formaat. Indien u niet in het bezit bent Adobe reader kunt u dat hier downloaden.

Verzekeringsadviseurs

Meer weten? Deze adviseurs kunnen u verder helpen.

Krishan Akloe

Finance

Rob van de Kamp

Eigenaar

Louis Uijlen

Verzekeringsadviseur

Vraag offerte aan

    Premie berekenen