Call me back

alt

Verplicht *

 

Volg ons...

 Levensverzekering PDF Afdrukken E-mailadres

Levensverzekeringen zijn verzekeringen waarbij de premie en/of de uitkering afhankelijk zijn van "het verzekerde leven", dus het op een bepaalde datum al dan niet in leven zijn van de verzekerde.

Er zijn verschillende vormen. De meest voorkomende zijn "de verzekering bij leven" en de "gemengde verzekering". Bij de verzekering bij leven vindt alleen een uitkering plaats, indien de verzekerde op de afgesproken datum nog in leven is. Gaat de verzekerde een dag daarvoor dood, dan vindt er geen uitkering plaats (en zijn alle premies verloren). Bij de "gemengde verzekering" wordt het overeengekomen kapitaal uitgekeerd bij in leven zijn op de einddatum dan wel onmiddellijk bij overlijden voor de einddatum. Omdat er altijd een uitkering plaatsvindt is dit een relatief dure verzekeringsvorm. Zeker in vergelijking met de "verzekering bij leven".

Tussen de verzekering bij leven en de gemengde verzekering zitten de verzekering bij leven met restitutie (van de premie-inleg, al dan niet vermeerderd met rendement) en de verzekering op vaste termijn. Deze levensverzekering keert uit op de afgesproken einddatum bij al dan niet in leven zijn. Bij vooroverlijden heeft de begunstigde (dat is degene, die op de polis staat aangewezen om de uitkering te ontvangen) echter de mogelijkheid om de contante waarde van het eindkapitaal te laten uitkeren door de verzekeraar. Alle hierboven omschreven levensverzekeringen kunnen worden afgesloten tegen eenmalige inleg (een zgn. koopsom) dan wel tegen periodieke betaling (de zgn. premie).

Heeft u interesse in een levensverzekering? Neem dan contact op met VDK assurantiën via 070-3691014 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.