Call me back

alt

Verplicht *

 

Volg ons...

 Schade motorrijtuigen PDF Afdrukken E-mailadres

Wat moet ik doen bij een schade met een motorrijtuig?

 • Meld uw schade via online schade melden op onze website of telefonisch op 070-3691014 aan een van onze medewerkers. Bij dringende gevallen, zoals het wegslepen van uw auto na een ongeval, dient u altijd contact op te nemen met de alarmcentrale van de verzekeraar. Het telefoonnummer van de alarmcentrale vindt u op de groene kaart.
 • Indien u dekking heeft voor uw schade kunt u het volledig ingevulde (voor en achterzijde) en door u ondertekende Europese aanrijdingsformulier naar ons insturen. Mocht u hier niet meer over beschikken dan kunt u een nieuw schadeformulier per post aanvragen of downloaden onderaan deze pagina.
 • Tevens dient u belangrijke aanvullende stukken naar ons insturen. Hierbij kunt u denken aan een kopie van het politierapport, foto's van de schade of een pro forma herstelnota.
Volledig ingevulde schadeformulieren kunnen direct worden behandeld door onze klantenservice. Zij zullen uw schadeclaim zo snel mogelijk in behandeling nemen en u per post of per email de ontvangst van uw schade bevestigen. Uiteraard wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen van de schadeafhandeling.

Enkele veel voorkomende schades
"Ik heb een aanrijding gehad, maar ik ben hier niet schuldig aan."
> Indien u volledig casco verzekerd bent of een verhaalsrechtsbijstand heeft kunt u de schade bij ons aanmelden. De autoverzekeraar of de rechtsbijstandsverzekeraar zal de schade dan voor u verhalen op de tegenpartij.
> Als u niet volledig casco verzekerd bent en geen verhaalsbijstandverzekering heeft dient u zelf de tegenpartij of diens verzekeraar aansprakelijk te stellen voor de door u opgelopen schade en/of letsel. In dat geval kunt u onderaan deze pagina de voorbeeldbrief downloaden.


"Ik had mijn auto ergens geparkeerd en heb bij terugkomst schade ontdekt."
> Dan kun je terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer, waaraan alle autoverzekeraars een bijdrage leveren. Datzelfde geldt als de tegenpartij na het ongeval doorrijdt zonder dat je het kenteken kon noteren, of als de tegenpartij onverzekerd blijkt te zijn. Om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding van het Waarborgfonds, moet je allereerst aangifte doen bij de politie en aantonen dat de schade is veroorzaakt door een motorrijtuig. Daarom is het belangrijk dat je over getuigen beschikt. Vraag daarom bij omstanders of zij iets hebben gezien en maak, als het kan, foto's van de situatie. Klik hier voor meer informatie.

"Ik heb letsel opgelopen door de aanrijding die ik heb gehad". 

> Als de tegenpartij schuldig was aan het ongeval en er sprake is van ernstige letselschade is het verstandig je door een belangenbehartiger te laten bijstaan (rechtsbijstandverzekeraar, letselschadebureau of letselschadeadvocaat). Zij zijn gespecialeerd in het verhalen van de schade op de tegenpartij. Aan hun diensten zitten doorgaans geen kosten voor u verbonden aangezien ook deze op de tegenpartij kunnen worden verhaald.
> Indien u zelf schuld heeft gehad dan is er in sommige gevallen dekking op de inzittendenverzekering indien u deze heeft afgesloten. Vermeld daarom altijd uw letselschade op het schadeformulier.


Schaderegelingen
Verzekerden van VDK assurantiĆ«n kunnen, afhankelijk van de verzekeraar, bij schade gebruik maken van diverse schaderegelingen. Vraag voor de zekerheid altijd na welke schaderegeling van toepassing is bij onze medewerkers. De exacte voorwaarden en voordelen van deze schaderegelingen vindt u op uw polis en in uw voorwaarden. Hieronder enkele voorbeelden van schaderegelingen. 


Schadegarant
De website van Schadegarant vindt u op www.schadegarant.nl. Schadegarant is van toepassing voor verzekerden van:

 • Europeesche Verzekering Maatschappij
 • ASR
 • De Goudse Verzekeringen
 • Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij
 • Reaal Verzekeringen

Topherstel
De website van Topherstel vindt u op www.topherstel.nl. Topherstel is van toepassing voor verzekerden van:

 • AXA Verzekeringen
 • Erasmus Verzekeringen
 • London Verzekeringen
 • Allianz verzekeringen

Klaverblad Autoschadeservice
Schadeherstel door ABS of Care Schade Service
 


Downloads